wawlebanner

Wawle Metoden
Den universella logiken

Till sist några rader om Wawle-Metoden och hur det hela började, för den som rimligen måste undra, fast det gäller inte mig eller någon enskild person, det gäller hela mänskligheten. I sak gäller det en ny idé och VETENSKAPLIG PRINCIP att helt enkelt bara tillämpa i god tid.

Det var i oktober 1990. Jag försörjde mig knapert som uppfinnare av annat. Mitt utgångsläge var tandlossning, med blodsmak, ca. 8-10 mm djupa tandfickor. Jag kunde inte tugga, mosade med gaffel. Tandhalsarna isade smärtsamt, miljoner svenskar känner nog igen sig, utdragning av några tänder var bokad till första arbetsdagen 1991.

Men en november natt under förtvivlans väntan och mycket tänkande fram och tillbaka föddes idén, som sol går upp, om en daglig dos ersättande segt belastad tuggmotion som logisk och konstruktiv teoretisk princip värd att genast praktisera. Jag steg då upp ur min bädd, skar till en skiva ur ett vanligt radergummi, för att mitt i natten genast få intryck av skillnaden mellan stort tuggmotstånd och inget motstånd alls, såsom i dagens mat. Jag förstod att ett idéaliskt tandgummi måste vara mycket segare och hållbarare och av godkänt naturgummi, enligt livsmedelsverkets bestämmelser.

Jag avslutar med att citera Hyppokrates 400 år f Kr, han bekräftar grundorsaken till tändernas sjukdomsorsaker. Han säger ”Även här har vi ett tydligt bevis, för att de största förändringarna, i vad som berör vår natur äro de största sjukdomsorsakerna”. Kära läsare, naturligtvis är alla docenter och professorer mycket lärda. Men det betyder inte att de är klokare och idérikare än uppfinnare. Jag rekommendera mig själv i varje sammanhang där omsorg och redlighet är särskilt påkallat.

Thorwald Wawle
Malmö Anno MCMXCV